neljapäev, 8. aprill 2010

Kohupiimakook - lihtsaim, maitsvaim, mitmekülgseim

Alguse sai kook nami-namis leiduvast kohupiima plaadikoogist. Mõned mugandused ja... ausõna, see kook on täpselt selline nagu pealkiri lubab. Ehk siis, tegemist on äärmiselt lihtsa, kuid väga maitsva ning äärmiselt mitmekülgse kohupiimakoogiga. Lihtsus - selle tegemine on äärmiselt lihtne, Tainas ja täidis valmivad mõne minutiga ning ka ahjus ei lähe väga kaua. Maitsev - mõnus mahe, mitte liiga magus, vaid just täpselt õige maitsega. Mitmekülgsus - tee seda lisanditeta või lisa erinevaid marju või... kõik variandid on lõppkokkuvõttes ikka väga maitsvad.


Maailma parim kohupiimakook :)
8 lõiku



Põhi:
200 g nisujahu
100 g võid, pehmet
50 g suhkrut
1 muna
soola, näputäis

Täidis:
500 g kohupiima (soovitan Saida kohupiima, seda tavalist, mitte magusat)
0,75 dl suhkrut
1 muna + 1 muna määrimiseks
2 sl nisujahu
2 sl võid, sulatatud
soovi korral lisandid, nt maasikad, vaarikad vm

Valmistamine:

1. Soojenda ahi 180C kraadini. Seejärel vooderda ümmargune 24 cm läbimõõduga vorm.

2. Valmista põhi. Selleks sega omavahel kõik põhja koostisained: kõigepealt jahu, suhkur ja sool, siis pehme või ja muna. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Suru see eelnevalt valmispandud vormi põhja. Kahvliga tee täkked sisse ning pane eelsoojendatud ahju 15 minutiks.

3. Sel ajal kui põhi on ahjus võta täidise koostisosad ja sega ka need omavahel.

4. Juhul, kui kasutad lisandina külmutatud marju, siis sega need eelnevalt 1 spl tärklisega.

5. Kui põhi on valmis, võta see ahjust välja ning lisandi kasutamisel pane põhja peale kõigepealt lisandina kasutatavad marjad. Seejärel kohupiim (proovi katta kõik marjad, v.a suurte maitsvate maasikate puhul, nende tipud võib ka välja jätta ;)) ja kõige peale määri lahtiklopitud muna.

6. Küpseta ahjus 25 minutit. Enne serveerimist jahuta maha, järgmistel päevadel on kõige parem.


Nautigem peatselt saabuvad kevadet (koos koogiga)!

Veronika

Kommentaare ei ole: