esmaspäev, 15. detsember 2008

Maapirni saaga jätkuks

Pisuke eemalolek oli tingitud kaamera ning ajapuudusest. Aeg on tagasi võidetud, kaameraga on asjalood segased, aga...

Mäletate, kuidas ma kelkisin, et ma ostsin endale ühe suurepärase uue kokaraamatu. Täpsemalt toimus kelkimine SIIN ja raamatuks oli Didi Emmons'i Vegetarian Planet: 350 Big-Flavor Recipes for Out-of-This-World Food Every Day. Nii... ma olin nüüd nädalavahetusel tubli ning tegin raamatust teoks paar rooga. Üks soolane, teine magus, mõlemad vägagi maitsvad :)

Lubage mul teile tutvustada...

Maapirni-kartuli gratään
Kaheksale

1 kg kartulid
0.35 kg maapirni
2 suuremat porgandit
3 suuremat punast sibulat
4 küüslauguküünt
tüümian
3 spl oliiviõli
1 tl sool
pipar
1/2 kl valget veini
3/4 kl vett
1/2 kl Parmesani juustu

Valmistamine:

1. Vastavalt koori või puhasta ning seejärel viiluta peenelt kartul, maapirn, porgand ja punane sibul.

2. Sega kausis segamini kartul, sibul, pressitud küüslauk, oliiviõli, tüümian, sool ja pipar kuni kõik maitsed on omavahel segunenud.

3. Võta ahjuvorm ning lao pool kartuli-sibula segust vormi. Lao vahele viilutatud maapirn ning porgand. Peale lao ülejäänud kartuli-sibula segu. Seejärel kalla peale veini ja vee segu ning aseta 175-kraadisesse ahju 50 min - 1 h küpsema.

4. Võta vorm ahjust välja ning raputa peale Parmesani juust. Aseta vorm tagasi ahju ca 10 minutiks.

5. Kõrvale sobib serveerida baguette'i ja valget veini (nt Gewürtztraminer).


Stay tuned! Varsti tuleb magustoit ka... Preview - kook maguskartulist.

Veronika

Kommentaare ei ole: