teisipäev, 1. juuli 2008

Sinine esmaspäev: täidetud ahjukartul ja coleslaw

Esmaspäeva õhtusöögiks tegin algselt pühapäeva õhtusöögiks planeeritut - täidetud ahjukartul ja coleslaw. Mõlema toidu retseptid pärinevad Jamie Oliver raamatust Cook With Jamie .




Täidetud ahjukartul
6-le

6 suuremat kartulit (värske oleks parim!)
6 viilu peekonit
6 anšoovisefileed
küüslauguviilusid
värskeid salvei lehti või kuivatatud salveid
soola
pipart
oliiviõli

Valmistamine:

1. Puhasta kartulid ja õunasüdamiku eemaldajaga tee pikkupidi keskele auk.

2. Määri kartulid kokku oliiviõliga ja (mere)soolaga.

3. Aseta peekoniviilu peale anšoovisefilee, küüslauk, salvei lehed. Keera see rulli ja topi kartulisse. Kui suudad, siis pane aukudele veel tropid ette, et täidis välja ei tuleks (mul see ei õnnestunud, kuna täidist oli liiga palju).

4. Pane kartulid 200-kraadini eelkuumutatud ahju ning küpseta neid seal ca 50-60 minutit, kuni kartul on valmis.

Coleslaw

pool kapsast
3 porgandit
1 punane sibul
1 suurem (magus) õun
peotäis hakitud peterselli
majoneesi
(sinepit)
soola
pipart

Valmistamine:

1. Lõika kapsas, porgand, sibul ja õun peenikesteks ribadeks ning sega nad omavahel. Lisa hakitud petersell.

2. Sega eraldi omavahel majonees ja sinep ning sool ja pipar. Lisa salati hulka ja sega korralikult läbi.

P.S. Kuna tegin salati juurde ise majoneesi, siis leidsin, et sinepit täiendavalt pole vaja lisada, kuna majonees ise oli juba piisavalt sinepine.

Kodune majonees

1 munakollane
1 tl Dijon'i sinepit
oliiviõli (mahedamamaitselist, st mitte teravat)
sidrunimahla
soola
pipart

Valmistamine:

1. Mikserda omavahel munakollane ja sinep.

2. Tasakesi hakka lisama õli. Kõigepealt paar lusikatäit. Seejärel peenikese nirena ülejäänud oliiviõli (kogus vastavalt soovitud majoneesi kogusele).

3. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.



Veronika

Kommentaare ei ole: