esmaspäev, 18. august 2008

Hatšapuri kaks tulemist

Eile koju jõudes ootas mind külmkapis pool kilo suluguni juustu, mida olin Keskturult soovinud. Tahtsin kindlasti, et juust oleks toodud Keskturult, kus nad lõikavad selle su silme ees lahti, mitte juba pakendatud suluguni juust, mida saab suurematest poodidest. Niisiis, plaanis oli teha grusiinidelt pärinevat juustuküpsetist hatšapurit, mille retsepti ma leidsin nami-nami retseptikogust.

Hatšapuri tegemisest on kirjutanud juba varem Thredahlia, Evelin ja Pille.

Hatšapuri
2 suurt pätsi või 1 suure ja 12 väikest või 24 väikest

Tainas:
500 g hapukoort
300 g võid, sulatatud ja jahutatud
2 muna, lahti kloppida
ca 700 g jahu
1 tl soodat
näputäis soola

Täidis:
400 g suluguni juustu, jämedalt riivitud
2 muna, lahti klopitud
4 spl hapukoort
5 küüslauguküünt, peenelt hakitud

Valmistamine:

Sega kõigepealt omavahel taina koostisosad. Kõigepealt hapukoor võiga, mille hulka lisa ka muna. Seejärel lisa massile jahu. Sõtku tainas läbi. Tainas on väga hea tekstuuriga - pehme, ega kleepu käte külge. Enne täidise kokkusegamist ja taina lahtirullimist võib selle asetada külma.

Täidise valmistamiseks sega omavahel viimase komponendid.

Rulli tainas jahusel pinnal umbes 5 mm paksuseks ning vormi sellised pätsid nagu soovid. Pane ühe tainalataka peale täidis ning kata teise samasuguse tainalatakaga. Suru ääred kokku. Lõika noaga pätsi peale mõned sälgud. Määri munaga ning küpseta 220-kraadises ahjus ca 15 minutit (kuni hatšapuri on kuldpruun).

Naudi hatšapurit soojalt, nt klaasi piima kõrvale.



Hatšapuri on ka suurepärane nautimiseks külmalt järgmisel päeval tööl koos tassi kohvi ja nami-nami foorumiga ;)



Igal juhul läheb see küpsetis veel mitmeid ja mitmeid kordi kordamisele... :)

Veronika

1 kommentaar:

Pille ütles ...

See alumine pilt on väga lahe :) :)
Tore, et maitses!! Ma varusin ka eile Keskturult suluguni - vaatan, kas teen hatšapurit või vahelduseks midagi muud.