neljapäev, 28. august 2008

3 in 1 või all or nothing :)

Paistab, et ma teen kas palju või ei tee üldse midagi. See on reegel. Kui tuleb tuhin peale, siis peab tegema. Teostamisele lähevad kõik mõtted :) Nii ka eile.

Juustu-kabatšokipirukas
Allikas nami-nami retseptikogu
8-le kõhule



400 g muretainast
100 g võid
500 g kabatšokki
sidrunimahla
2 munakollast
200 g juustu, riivitud
soola
musta pipart

Valmistamine:

1. Valmista muretainas ja vooderda sellega vormi põhi ning servad. Küpseta 170-kraadises kuumuses 10 minutit, kuni tainas tõmbub kergelt kollakaks.

2. Lõika kabatšokid väikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või ja hauta kabatšokitükid pehmeks.

3. Sega munakollased riivitud juustu, maitseainete ja kabatšokkidega. Tõsta segu vormi ja küpseta 170-kraadi juures ca 20 minutit.

NB! Nami-nami retseptikogu soovitab lisada täidise hulka seeni. Järgmine kord lisan sinna lisaks seentele ka tomatit.


Vürtsikas õunapirukas
Allikas BBC Good Food
8 suuremat lõiku (väiksematega ei saagi leppida ;))



Olen selle retsepti järgi teinud õunapirukat juba mitu aastat ja see on alati olnud suur hitt. See on tõeline ÕUNApirukas, sest õunu on seal korralikult ning kõht tühjaks küll ei jää ;)

500 g muretainast
1.5 kg õunu, kooritud ja tükeldatud
sidrunimahla
näputäis jahvatatud kardemoni
2 spl jahu
25 g suhkrut

Valmistamine:

1. Sega õunatükid sidrunimahla, kardemoni, jahu ja suhkruga ning aseta kõrvale.

2. Jaota tainas kaheks tükiks (2/3 ja 1/3). Rulli suurem tükk umbes 3 mm paksuseks ümmarguseks latakaks ning vooderda sellega vormi põhi ja ääred. Kalla peale vürtsikad õunad. Seejärel rulli ka väiksem tükk laiali ning kata sellega õunad pealt. Kinnita ääred, määri pirukas piimaga ning tee pisikesed sälgud.

3. Aseta pirukas 220-kraadisesse ahju 20 minutiks. Seejärel alanda temperatuuri 190-kraadi peale ja küpseta edasi 50 minutit või seni kuni tainas on pealt ilus kuldne. Kui pirukas hakkab pealt liiga tumedaks tõmbuma, siis kata see vahepeal fooliumiga, kuid kindlasti küpseta viimased 10 minutit lahtiselt, et pirukas jääks pealt krõbe.

4. Serveeri soojalt või külmalt jäätise või vahukoorega või täiesti niisama :)


Banaanikeeks
Allikas blogi Orangette
1 päts



Keeksi jaoks:
1 ½ kl jahu
1 kl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl söögisoodat
½ tl soola
3 keskmist banaani, püreestatud
2 muna
½ kl õli (kasutasin oliiviõli)
¼ kl mett
¼ kl vett

Katte jaoks:
2 spl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
2 ½ spl tumedat suhkrut

1. Sega ühes kausis omavahel keeksi kuivained: jahu, suhkur, kaneel, söögisooda ja sool. Teises kausis sega omavahel banaanipüree, munad, õli, mesi ja vesi. Seejärel ühenda omavahel kahe kausi sisu ning kalla leivavormi.

2. Katte jaoks sega omavahel suhkrud ja kaneel ning raputa see paksu kihina keeksi peale.

3. Aseta keeks 175-kraadisesse ahju 50 minutiks kuni 1 tunniks, ehk nii kauaks, et keeks oleks seest läbi küpsenud. Enne viilutamist jahuta täielikult maha.

Keeks jääb mõnus niiske (ingl. moist) ja banaanine. Ka kogu elamist täidab küpsetamise ajal hea banaani lõhn :)

Allolevast pildist on näha, et täna ma ei pea muretsema tööl ei kohvikõrvalise, ei lõuna ega magustoidu pärast :) Kõik hea ja parem on kodunt kaasa võetud...




Veronika

2 kommentaari:

Pille ütles ...

See kabatšokipirukas näeb väga ahvatlev välja, selline kreemjas (jaga seda fotot kabatšokiteemas ka, eks?) Ja banaanikeeksi foto on väga Orangette'ilik :)

T&V ütles ...

Ikka jagan :) Ja pirukas on tõesti väga hea, see juustu, kabatšoki ja muretaina kombinatsioon on väga hea.