esmaspäev, 30. juuni 2008

Nädalavahetus küpsetatud tomati ja muffinitega

Nädalavahetused on mõnusad päris paljude pisikeste nüansside tõttu nagu pikalt magamine, turul käimine, kiirustamata olemine oma kallite inimestega ja meelistegevustega... jne jne jne.

Läinud nädalavahetusel käisin Nõmme turul ja lihtsalt nautisin vaikselt mööduvat aega. Muuseas, Nõmme turg hakkab vaikselt muutuma mu lemmikturuks. Market of choice :) Ehk on ta kõige rohkem sellise turu moodi, mida ma näen vaimusilmas... või on küsimus toredates müüjates, kellega olen kokku puutunud... või häädes värsketes saadustes, mida müüakse... Mis iganes see ka ei oleks, pühapäevane saak oli mul selline nagu piltidelt näha. Kusjuures, kogu "saak" on 100%liselt kodumaine! Veel üks põhjus, miks mulle Nõmme turg meeldib :)



Pühapäevaseks õhtusöögiks oli planeeritud tegelikult hoopiski teine menüü, kuid tavaliselt on ikka nii, et kui sa oled mingis asjas väga kindel, siis tavaliselt juhtub nii, et seda uskumus ei pea paika. Nii juhtus ka planeeritud menüüga. Selle tüki põhitegelane kartul, kes minu teada pidi täiesti keldris olemas olema oli vahepeal otsa saanud :) Turul käies veel mõtlesin, et äkki võtaks paar ilusat suuremat, aga noh, milleks raisata kui kodus olemas... Kuna aga kiire ja kerge õhtusöök oli vaja teha, siis kaunite tomatite olemasolu tõttu otsustasin teha Pille blogi kolmandal sünnipäeval tehtud brunch'i retsepti, mille leiate SIIT. Kuigi roog on küll pigem hommikusöögiks või brunch'iks sobilikum, siis eile sobis see suurepäraselt (lohutab end Veronika :)).

Munas küpsetatud tomat

Samuti võtsin eile ette sügavkülmas peituvad maasikad, mis tuleb kiiremas korras enne värskete maasikate totaalset pealetungi hävitada.

Kaerased maasikamuffinid martsipaniga
12 muffinit



300 g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
2 muna
100 g võid, sulatatud
200 ml rjaženkat
külmutatud maasikad
150 g martsipanimassi

Valmistamine:

1. Sega omavahel muna ja rjaženka.

2. Lisa kaerajahu, kuhu on eelnevalt juurde segatud küpsetuspulber ja sool.

3. Sega juurde või ning tükeldatud martsipanimass ja maasikad.

4. Jaga tainas 12 muffinivormi vahel ära ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit.

Mõned valmistamise käigus tekkinud tähelepanekud:
  • Rjaženka asemel võib kasutada ka piima või keefirit või maitsestamata jogurtit.
  • Kaerajahu kerkib vedelikuga kokku puutudes ning valmissegatud segu ei tasu jätta seisma, vaid kohe jagada muffinivormide vahel ära. Juba paisunud tainast saab vedeldada vee või rjaženkaga või muu vedelikuga, mida kasutate.
  • Mulle ei meeldi liigne magusus ning minu jaoks piisab martsipanist, kuid ma arvan, et paljudele jääb see väheseks. Seega tasub soovi korral lisada maitse järgi suhkrut.

Veronika


P.S. Nike oli suht nõutu ning solvunud, et köögis toimetamine leidis perenaises eelistust temaga tegelemise asemel...

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Ai, kui armas koer Sul on!!
Ja pilt ahjutomatist on ka väga kaunis!!

Veronika ütles ...

Aitäh :)))
Kusjuures, roog kiideti taevani ning kindlasti leiab kordamist veel ja veel :)