neljapäev, 26. juuni 2008

Vesikringel aka bagel

Eelmises postituses juba juhtusin mainima oma suurt kogust (mahedat) rukkipüülijahu. Seepärast otsustasin ette võtta vesikringlite tegemise BBC Good Food retsepti järgi, kuid mida ma praegu kahjuks ei suuda enam tuvastada.

Vesikringlid
10 kringlit

pärmi (kasutasin Nordic'u kuivpärmi, 1 pakk 11 g)
4 spl suhkrut
2 tl soola
500 g jahu (kasutasin rukkipüülijahu)
kattematerjal (soovi korral)

Valmistamine:

1. Kalla pärm suuremasse kaussi, sega hulka 1 spl suhkrut ja kalla üle 100 ml sooja veega. Lase seista ca 10 minutit.

2. Sega hulka 250 ml sooja vett, sool ja umbes pool jahu kogusest. Seejärel lisa ülejäänud jahu nii palju kui vaja.

3. Sõtku tainast kuni see on elastne ja tuleb käte küljest lahti ega kleepu. Pane kerkima ca 1 h.

4. Jaga tainas ca 10ks osaks ning vormi neist lamedad pallid. Puulusika otsaga saad teha neile keskele augu, mida siis venita laiemaks keerutades tainapalli lusika otsas.

5. Vii vesi pannis keemiseni, lisa vette ülejäänud suhkur ja keeda 1-2 minutit vees kringleid.

6. Võta veest välja, aseta ahjuplaadile, puista üle soovitud kattega (mooniseemned, köömned vms) ning küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit.

7. Täida ja söö :)


3 kommentaari:

kardemon ütles ...

täitsa põnev:)

aga mida see vees keetmine juurde annab kui pärast ka ahju vaja panna? :/

Veronika ütles ...

Keetmine peaks andma bagel'i pealispinnale sellise ilusa sileda pinna, samuti on keetmise eesmärgiks saavutada just see vajalik balanss kuiva pealipinna ja chewy keskosa vahel.

Merike ütles ...

Neid peab järgi tegema