Eelroana või suupistetena läksid loosi kaks retsepti viimasest Oma Maitsest, mille tegemise võtsingi ette mõningate mugandustega.
Baklažaani-mozarellarullid
5-le kõhule
vaja läheb:
2 keskmist (piklikku) baklažaani
3 küüslauguküünt, viilutatud
200 g mozarella juustu (originaalretsept nägi ette suluguni juustu, aga seda ma poest ei leidnud ja turule ei jõudnud, järgmine kord prooviks nt kitsejuustu või fetaga), kangidpott värsket basiilikut
palsamiäädikas
sool
pipar
1. Lõika baklažaan pikkupidi õhukesteks viiludeks (kõige paremini sain seda teha kala jaoks mõeldud fileerimisnoaga) ja prae pannil oliiviõlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel aseta viilud majapidamispaberile, et eemaldada liigne õli.
2. Tõsta baklažaan alusele, maitsesta soola ja pipraga. Lisa küüslauguviilud ja palsamiäädikas. Aseta kang juustu ja basiilikuleht ühte otsa ja keera rulli.
3. Söö :)
Krõbe lavaširull sinihallitusjuustuga
jätkus 5-le
vaja läheb:
2 lavašši
juust, riivitud
2 küüslauguküünt, hakitud
sinihallitusjuust, tükeldatud
kuivatatud salvei
1. Laota lavašš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Puista üle riivitud juustu, küüslaugu ja salveiga. Lisa ka sinihallitusjuustu tükid ja piserda üle oliiviõliga (selle võib ka ära jätta).
3. Küpseta ahju grillosas max temperatuuril ca 5 minutit.
4. Võta ahjust välja ja keera rulli. Soovi korral maitsesta eelnevalt pipraga.
Põhiroaks pakkusime lihtsat tomati-kurgi-redise salatit oliiviõliga ja ahjus küpsetatud lõhet (pildi kvaliteet ei ole kuigi hea, kuna näljast käsi värises:)).
Kuna olin lubanud vennale, et aitan tal teha tööle viimiseks rabarbri-juustukooki ja kuna ka teine juustuline vajas tegemist sünnipäevale eelneval päeval, siis magamise seisukohalt jäi see öö suhteliselt lühikeseks. Isegi Nike ei saanud korralikult sõba silmale... ;) Küll aga oli lõpptulemus nii hea ja paljukiidetud, et tegi selle tasa ja veel pealegi :)
Veronika
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar