kolmapäev, 26. august 2009

Punane sõstar... musta sõstra vähempopulaarne õde

Tegelikult tahtsin rääkida ka teisest koogist, mille eile juba valmis tegin ja mis ka väga hooajaline. Nimelt, perenaine.ee kodulehel jäi silma punasesõstra-martsipani pirukas. No see pilt lihtsalt oli niiii ahvatlev :)



Punasesõstra-martsipani kook
Allikas: Perenaine.ee

Tainas:
250 g jahu
1 spl suhkrut
150 g võid
1 muna

Täidis:
2 dl punaseid sõstraid
3 muna
2 dl hapukoort
1 dl suhkrut
50 g martsipani

Valmistamine:

1. Taina valmistamiseks haki külmad võitükid jahu ja suhkru segu sisse. Sõtku kätega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa muna. Sõrku edasi, kuni segu tuleb käte küljest lahti ja on elastne. Pane 22 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning aseta 30 min külmkappi ootele.

2. Kalla punased sõstrad koogipõhjale ja torka nende vahele martsipanitükikesed. Vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu.

3. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks kook on pealt pruunikas. Lase koogil enne söömist jahtuda.

Mmmmm....

Veronika

Kommentaare ei ole: