Pärast retsepti mõningat mugandamist käepärasemaks vastavalt olemasolevatele toiduainetele sai selline kook nagu pildil näete. Intensiivne kollane värvus ei ole millestki muust kui kodumunadest :)
Kui üldse nuriseda, siis mustikate vähesuse üle. Kuid kuna eelmisel päeval sai juba üks selline kook tehtud, siis sinna läks enamik mustikatest (ca 600 g kui mitte rohkemgi). Samas, rohkem mustikaid oleks tähendanud vähem kollast värvi :)
Mustikakook

Põhi:
5 dl nisujahu
175 g võid
1 muna
soovi korral 1 spl suhkrut
Täidis:
3 muna
3-4 dl hapukoort
1 dl suhkrut
mustikaid, mida rohkem, seda uhkem :)
1. Põhja tegemiseks tükelda külm või ja sega see jahuga, lisa muna ja soovi korral suhkur ning sõtku mass elastseks tainaks.
2. Äärista tainaga koogivormi põhi ja servad ning pane koogivorm külmkappi seisma umbes 30 minutiks.
3. Kalla mustikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 200C kraadises ahjus ca 30 minutit või kuni koogi täidis on kallerdunud.
4. Lase koogil jahtuda ning seejärel naudi!
Sinised hambad garanteeritud! :)
Veronika
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar