teisipäev, 9. september 2008

Re-take juustu-kabatšokipirukast

Alles hiljuti tegin juustu-kabatšokipirukat, mis oli meie peres suur hitt. Kuna külmas oli poolik väikesest kõrvitsast, siis otsustasin, et see poolik sobib väga hästi selles roas ära kasutada. Kindlasti mõjutas seda ka mu eelmisest korrast jäänud plaan seente ja/või tomati lisamise kohta.

Antud piruka tegemisel läks nihu ainult üks asi, aga oi kui tähtis! Nimelt - põhi. Jap, ma läksin seda teed, et ei teinud teps mitte oma lemmik-sada-korda-proovitud-muretainast, vaid hoopiski tavalist või-jahu-tiba vett põhja. Seda enam, et jahuna kasutasin tatrajahu. Mitte et selles oleks midagi halba, vastupidi. Lihtsalt seekordne põhi ei lähe enam kordamisele ja järgmisel korral teen tatrajahust muretainast Salme Masso retsepti järgi nagu ikka.

Juustu-kõrvitsapirukas
6-8 inimesele



400 g tatrajahust muretainast
100 g võid
500 g kõrvitsat
3 tomatit
2 munakollast
200 g juustu, riivitud
soola
musta pipart

Valmistamine:

1. Valmista muretainas ja vooderda sellega vormi põhi ning servad. Küpseta 170-kraadises kuumuses 10 minutit, kuni tainas tõmbub kergelt kollakaks.

2. Lõika kõrvitsatükid väikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või ja hauta kõrvitsatükid pehmeks.

3. Sega munakollased riivitud juustu, tomatite, maitseainete ja lõpuks kõrvitsatükkidega. Tõsta segu vormi ja küpseta 170-kraadi juures ca 20 minutit.

Kõrvale võiks pakkuda salatit. Hooajaliselt sobib praegu nt klopitud kurgisalat.

Maitseelamusteni,

Veronika

Kommentaare ei ole: