esmaspäev, 22. september 2008

Mul on pohlad!

Täna oli väga ilus ilm. Taevas oli "sind-sinine" ning päike paistis. Mitte miski ei ole parem, kui jalutuskäik kaunis männimetsas kaugel linnamürast. Veel paremaks teeb kogu jalutuskäigu seltskond ja pohladest punane metsaalune. Pohlasid korjasime just nii palju, et jätkuks mõneks mõnusaks roaks. Kaks tükki said juba täna teoks :)

Kõigepealt võtsin ette pohla-šokolaadikoogi tegemise. See kook paelus mu tähelepanu hetkest, mil avastasin selle Pille blogist. Ma naaaatukene muutsin retsepti lisades tainale sulatatud tumedat šokolaadi ning vähendades kakaopulbri kogust 1 spl koguseni. Eks siis paistab, mis maitsega kook tuli ja mis hinnangu töökaaslased koogile annavad. Nimelt, taaskord on ühel mu kolleegil homme sünnipäev, mistõttu otsustasin talle viia selle tähtpäeva puhul kooki :)

Pohla-šokolaadikook
Allikas nami-nami retseptikogu



175 g võid
3 muna
3 dl suhkrut
2 dl nisujahu
130 g tumedat šokolaadi, sulatatud
1 spl kakaopulbrit (suhkruta)
noaotsatäis soola
1,5 dl pohli

Valmistamine:

1. Sulata või tasasel tulel, lase veidi jahtuda.

2. Sulata keeva vee kohal nõus šokolaad.

2. Klopi munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu, kakaopulber ja sool ühtlaseks, sega koos võiga ja šokolaadiga munavahu hulka. Lisa ka pohlad ning kergelt sega pohlad taina sisse.

3. Kalla koogitainas lahtikäiva koogivormi sisse. Küpseta 175-kraadise ahju alumisel siinil 30 minutit, kuni koogi servad vormi külgedelt veidi lahti löövad.


Pohlamuffinid
Allikas nami-nami retseptikogu

200 g pohlasid
110
g võid
1 dl vett
2 muna
2,5
dl heledat muscovado suhkrut
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut

Valmistamine:

1. Jaota paberist muffinivormide põhja pohlad.

2. Kuumuta või ja vesi keemiseni. Klopi munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel.

3. Lisa munavahu hulka kuum vee-rasvasegu ning kuivainesegu. Kalla tainas marjadele ning raputa muffinitele peale ka veel mõned pohlad. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.



Muffinid tulid küll väga mõnusad just selle pohla pohlase maitse pärast. Kuidas kirjeldada pohla maitset? See ei ole ei magus, ei kibe, ei hapu... See on pohlane :) Järgmine kord raputan ma muffinivormide põhja lisaks pohladele ka natuke heledat muscovado suhkrut. Seda siis mõnede magusahammaste nõudmisel. Magusa kohvi kõrvale on muffinid sellisel kujul ka väga väga head.

Igal juhul jäi pohlasid veel ülegi, nii et kindel olla võib ühes - varsti saab siit lugeda ka teistest pohlaavastustest.

Pohladeni,

Veronika

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Muffinid näevad väga ahvatlevad välja! Ja anna siis retsepti juures teada, et kuidas kook sobis. Mulle istus see kakaoga variant igatahes väga, just sellise seest sametise-pehme tekstuuri pärast. Huvitav kuulda, kuidas šokolaadi lisamine seda mõjutas.