esmaspäev, 15. september 2008

Porgand koogis

Eile otsustasin, et küpsetan oma töökaaslasele tänase sünnipäeva puhul koogi, porgandikoogi. Tegelikult on see vist isegi rohkem porgandi-ananassi kook. Igal juhul on see väga tervislik kook, kuna seal on nii porgandit, ananassi, kui ka banaani :)

Porgandi-ananassi kook
Allikas Good Food, august 2003
8-12 lõiku

Põhi
300 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1/2 tl soola
2 banaani, püreestatud
175 g heledat muscovado suhkrut
3 muna
175 ml õli (retsept soovitab päevalilleõli, mina olen alati kasutanud oliiviõli)
ca 175 g porgandit, riivitud
2 ananassiviilu, tükeldatud
50 g kreeka pähklit, purustatud

Kate
200 g Philadelphia toorjuustu
50 g tuhksuhkrut (valikuline)
1,5 laimi mahl (vastavalt maitsele)

Valmistamine:

1. Ühenda ühes suuremas kausis omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja sega. Lisa banaanipüree, suhkur, munad, õli ning sega korralikult, kuni mass on täielikult segunenud. Seejärel sega sisse riivitud porgandid, ananassitükid ja pähklid ning vala see lahtikäivasse tordivormi.

2. Küpseta 150-kraadises ahjus ca 1 tund, kuni kook on kerkinud ja läbi küpsenud. Võta kook ahjust välja ja jäta jahtuma.

3. Katte valmistamiseks ühenda omavahel toorjuust, soovi korral suhkur ning maitse järgi laimi mahl. Kui kook on jahtunud määri kattesegu peale.

4. Serveeri :) Kook on ülimalt hea ning ei kuiva ära ka mitmepäevase seismise järel.





Kookideni,

Veronika

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Siia ka, eks ole :)
http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1822

Mina teen ka porgandikooki ananassiga, mõnus mahlane jääb. Aga ananassi ja banaaniga versiooni pole proovinudki veel.

Veronika ütles ...

Ei teadnudki, et selline teema ka juba olemas :))) Aga kindlasti lisan. Seda kooki olen teinud mitmeid kordi ja see on mulle siiani kõige rohkem maitsenud. Hästi hea mahlane.