Mul on käsil taas nami-nami ühiskokkamise ülesanne - köögivilja- ja seenekotletid. Samuti on mul kabatšoki üleküllus. Sel suvel on kõigil "kabatšokiannetajatel" väga hea saak...
Juba kahel korral sel nädalal olen teinud kabatšokistn kotlette. Kolmapäeval tavalisi kabatšokikotlette ning täna juustu-kabatšokikotlette. Mõlemad tulid väga head. Üldse mulle maitsevad igasugused köögi- ja juurviljadest tehtud pannkoogid ja/ või kotletid. No näiteks, kasvõi drannikud või porgandikotletid või... Mmmmm... isu tekib ainuüksi neile mõtlemisest. Seekordsel köögiviljakotleti tegemisel avastasin, et väga heaks lisandiks hapukoore kõrval on Nopri talu küüslauguvõie. Selle koostisaineteks on kohupiim, hapukoor, küüslauk ja maitseroheline. Ehk siis, saab ka kodus hästi hakkama sellise kastme tegemisega
Juustu-kabatšokikotletid
1 või 1,5 kabatšokki, peenelt riivitud
150 g juustu, riivitud
2 muna
1/2 kl jahu
soola
Valmistamine:
1. Riivi kabatšokk ning pigista mahl välja enne kui kaussi asetad. Riivi ka juust, kuid suurema riiviga kui kabatšokk.
2. Sega omavahel kokku kabatšokk, juust, muna, lisa jahu ja sool.
3. Vormi lusikaga pannil tainast kotletid ning prae mõlemalt poolt.
4. Serveeri hapukoorega või Nopri talu küüslauguvõidega või... katseta millegi muuga ;)
Kusjuures, kõige parema osa unustasin ma ju hoopiski rääkida. Nimelt, köögiviljakotletid on täiesti universaalsed :) Neid sobib süüa nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks. Sobivad igaks toidukorraks. Ma ütlesin ju, et universaalsed... Tegelikult ei ole üldse tähtis, millal sa neid pakud, ära süüakse nad niikuinii, kuna nad lihtsalt on niiii-niiiiii head.
Edukate katsetamisteni,
Veronika
mustikamuffinid
2 päeva tagasi
2 kommentaari:
Tundub väga maitsev ja Nopri toote kasutamine on ka kaval.
Aga mis on 'drannikud'??
Ema ja vanaema nimetavad drannikuteks kartuli(pann)kooke. Põhimõtteliselt valmistatakse neid sama retsepti järgi nagu kabatšokikotlette (riivid toore kartuli, lisad muna(d), soola, jahu). Mina ainult jahu tavaliselt ei pane.
Postita kommentaar