Otsustasin eile kaasa lüüa nami-namikate ühises kokkamises, millest lähemalt saate lugeda SIIT. Mitmeid ülesandeid olen kõrvalt jälginud, kuid ise käppa külge ei pannud. Sel korral aga, mil ülesandeks on rullkoogid ja -tordid otsustasin, et võtan ka osa.
Retseptiks valisin rukkirullbiskviidi, kuna selle retseptiga sain ära kasutatud veel viimased külmutatud mustikad ning samuti on mul kodus suuremas koguses (mahedat) rukkipüülijahu. Retsepti muutsin nii palju, et täidisesse ma suhkrut ei pannud, vaid lisasin hoopis 4 spl mustika likööri, mida olin 2 aastat tagasi toonud Itaaliast (väikese mägedes asuva pansionaadi toodang :)). Samuti ei lisanud ma suhkrut vahustatavale vahukoorele ning ära jätsin ka vaarikad :) Muus osas aga järgisin retsepti, sest see oli esimene kord rullbiskviiti teha ning eks ma natuke pelgasin seda rullikeeramist. See rullikeeramine läkski tibakene aia taha... kuid vahukoorega on kõik ebatäiuslikkused ära peidetud. Or so I think ;)
Minu maitse jaoks jäi rullik natuke liiga kuivaks, kuid järgmine kord ma tõenäoliselt immutaksin biskviiti enne täidise määrimist sellesamuse likööriga. Siis poleks kuivust karta. Samuti oli biskviit minu arust liiga paks. Kahjuks aga suuremat alust mul ei olnud, mille sees seda küpsetada. Oh well... Nüüd kui keegi vaid õpetaks mulle seda va keeramist...
Tõestusmaterjal....
mustikamuffinid
1 päev tagasi
2 kommentaari:
Mina kavatsen ka kindlalt seda rulli sel suvel veel teha - rukkijahu magusates küpsetistes tundub väga meele järgi..
Kusjuures, minu jaoks väga meeldiv avastus oli, et nisujahu saab väga edukalt küpsetistes asendada ka tatrajahuga... Aga rukkijahu on mul praegu vaieldamatu lemmik :) Veronika
Postita kommentaar