
Püüdes tekitada vähegi jõulutunnet võtsin täna käsile piparkoogitaina tegemise. Kui tavaliselt olen alati teinud piparkooke meega nami-nami retseptikogus leiduva krõbedate piparkookide retsepti järgi, siis täna langes liisk hoopiski jõulupiparkookide retsepti kasuks. Eks homme näeb, mis sellest kõigest välja tuleb.
Ahvatlevana tundusid ka jõulumuffinid, mille retsepti leidsin samuti nami-namist. Välja kukkusid aga hoopis teistsugused jõulumuffinid :)

Teistsugused jõulumuffinid
12 muffinit
2 muna
1 dl heledat muscovado suhkrut
50 g sulatatud võid
100 g hapukoort
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
5 dl jahvatatud sarapuupähkleid
2 tl piparkoogimaitseainet
Valmistamine:
1. Vahusta muna ja lisa suhkur.
2. Sega munale juurde sulavõi, hapukoor ja ülejäänud kuivained. Viimasena lisa jahvatatud sarapuupähklid.
3. Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipannile ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Kasutasin Santa Maria piparkoogimaitseainet, kuna see juhtus kodus olema. Peab märkima, et see on suht piprane. Seega, kui soov on saada mahedama maitsega muffineid, siis tasub ise piparkoogimaitseaine kokku segada (mida tegin piparkoogitaina tarvis - 2 spl kaneeli, 2 tl nelki, 1 spl kardemoni, 1 tl jahvatatud ingverit).
Rahulikku jõulueelset aega,
Veronika
2 kommentaari:
No mul muutuvad ka retseptid kokates tihti hoopis teistsuguseks :)
Anna siis teada, kuidas piparkoogid välja tulid!
Piparkoogid tulid välja väga head, lisasin veel törtsu musta jahvatatud pipart. Kuid mul läks palju rohkem jahu, kui retseptis oli kirjas (ca 1 kg?)... Milline see tainas sul enne külma panekut konsistentsilt on? Liigne jahusus muudab vist ka taina töötlemise pärast raskemaks?
Postita kommentaar