Vahest tekivad köögis ülejäägid, nt munavalgete näol. Aga õnneks on see probleem lahendatav :)
Besee
Allikas BBC Good Food
Kuhjaga kausitäis (pildil on kausitäis juba ilma kuhjata)
5 munavalget, toatemperatuuril
115 g suhkrut
115 g tuhksuhkrut
Valmistamine:
1. Vahusta munavalged keskmisel kiirusel kuni tulemuseks on kõvade tippudega valge vaht.
2. Tõsta mikseri kiirust ning hakka lisama suhkrut, teelusika kaupa. Iga lisamise järel mikserda 3-4 sekundit. Järk-järguline lisamine on tähtis, kuna see hoiab ära besee hilisemat kokkukukkumist. Kui oled kogu suhkru lisanud, siis tulemus peaks olema paks ja läikiv mass.
3. Lisa kolmandik tuhksuhkrust ning sega see massi sisse metallist lusika või kummist spaatliga. Jätka ülejäänud tuhksuhkruga kolmandiku kaupa.
4. Laota kahte teelusikat kasutades mass plaadile (kasuta küpsetuspaberit) just sellise kujuga nagu parasjagu meelepärane.
5. Küpseta 100-kraadises eelsoojendatud ahjus 1,5 h või kuni besee on valmis. Seda saab kontrollida koputades näpuga besee põhjale. Hääl peaks olema krõbe. Värvus - väga hele kohv. Jäta plaadile jahtuma, seejärel serveeri.
Veronika :)
mustikamuffinid
1 päev tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar