laupäev, 24. mai 2008

Jõhvikamuffinid

Põhjus: õhtune magusaisu...
ja muffinid on lihtsalt nii toredad kiiresti valmivad asjad ja püsivad kenasti klaasi all mitu päeva mõnusana ja laual juhtusid olema jõhvikad ja mõte rosinatest ei tundunud üldse tõmbav...

jõhvikamuffinid 6 tk
1 muna
1 dl suhkrut
1 dl paksu maitsestamata jogurtit (hapukoor peaks samahästi sobima)
25 g võid
1,5 dl nisujahu
0,5 dl täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1,5 dl jõhvikaid

muna vahustasin kergelt suhkruga, lisasin jogurti, sulavõi ja seejärel kokkusegatud kuivained. Jõhvikad purustasin kergelt sauseguriga ja segasin siis taina sekka nii, et ei oleks ühtlaselt segamini vaid moodustuks viirg.

Kuna ma ei suutnud oma vaidlushimu taltsutada ja lihtsalt unustasin ahju koos sisuga, küpsesid muffinid natuke liiga pruuniks, aga muidu maitsesid mulle sobivalt mittemagusalt.


Triin

Kommentaare ei ole: