teisipäev, 7. juuli 2009

Hilinenult rabarbrist

Rabarbrihooaeg jõuab alati kätte kuidagi ootamatult. Vähemalt minu jaoks. Alles oli lumi maas, siis on juba pungad puudel ning päikegi kõrgemal. Järgmine hetk on see, et tohutult vaevab rabarbrikisselli soov ning avastad, et rabarber on täiesti valmis :) Selline meeldiv üllatus!



Rabarbrikissell


rabarbrit (vastavalt soovile ja poti suurusele)
suhkrut (vastavalt soovile)
kaneelipulk
tärklist (vastavalt soovitud paksusele)
vett (vastavalt poti suurusele)

Valmistamine:

1. Puhasta ja tükelda rabarber. Samal ajal pane pott veega tulele. Sinna lisa ka rabarbritükid ja kaneelipulk.

2. Kui rabarber on juba peaaegu pehme, siis hakka lisama suhkrut. Ikka vastavalt maitseeelistusele.

3. Olles saavutanud kisselli soovitud magususastme lahusta tassi sees tärklis külma veega ning lisa tasapisi kissellile.

4. Lase kissellil jahtuda ning serveeri kohupiima või vahukoorega. Või joo niisama :) Igatepidi on väga hea.


Rabarbrihooaega jätkasin Toidutegu blogis silma hakanud retseptiga, mida mugandasin tibakene vastavalt algainete olemasolule.



Rabarbri-vanillikreem
6 klaasi

2,5 dl piima
1 spl vanilliekstrakti
1 spl vanillisuhkrut (vanilliseemnetega)
3 munakollast
4 spl suhkrut
1,5 spl nisujahu
ca 500 g rabarberit
2 dl vahukoort

Valmistamine:

1. Kuumuta kastrulis piim keemiseni. Lisa sellele vanilliekstrakt ning vanillisuhkur (seda vanilliseemnete olemasolu korral).

2. Samal ajal vahusta omavahel munakollased, 2 spl suhkrut ja jahu. Mikserdamist jätkates lisa munavahule kuum piim. Seejärel tõsta segu pliidile ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Lase jahtuda.

3. Tükelda rabarber ning keeda 2 spl suhkru ja tilga veega pehmeks. Lase jahtuda. Jäta pool tassi rabarberisegu alles, ülejäänu sega vanillikastme hulka.

4. Sega juurde vahustatud koor. Seejärel jaga kreem kuue klaasi vahel, tõsta igaühe peale supilusikatäis rabarberisegu ning sega õrnalt läbi.

Voila! Lihtne ja maitsev!


Maitseelamusteni,

Veronika

Kommentaare ei ole: