neljapäev, 18. detsember 2008

Mmmm... maguskartul

Köögiviljadest koogid on hästi huvitavad. Nad kohe on ligitõmbavad. No ei ole mina veel kohanud inimest, kellele ei meeldi porgandikook või peedikook šokolaadiga... kuid muidugi võib see olla minu isiklik kiiks ;) Igal juhul, kohe kui ma maguskartulist koogi retsepti nägin paelus see mu tähelepanu. Mõeldud-tehtud! Minu isiklik (kallutatud) hinnang - väga mõnus kook! Igal juhul läheb kordamisele, sest teha oli lihtne ning laualt kadus ka väga kiiresti.

Isuäratav kook maguskartulist
Allikas: Did Emmons Vegetarian Planet

300-500 g muretainast
1 keskmine maguskartul
3/4 kl heledat muscovado suhkrut
1/3 kl suhkrut
2 muna
350 ml piima
1/4 kl võid, sulatatud
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
näputäis soola

Valmistamine:

1. Keeda maguskartul pehmeks (ca 30 minutit madalal tulel).

2. Laota koogi põhi vormi, kata see fooliumiga ning täida küpsetusubadega. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 15 minutit. Seejärel võta vorm ahjust välja ja lase jahtuda, eemalda foolium ja küpsetusoad. Säti ahju temperatuur 275-kraadile.

3. Püreesta ühes kausis maguskartul. Teises kausis sega vispelda omavahel suhkrud ja munad. Sega hulka piim, sulavõi, muskaatpähkel, kaneel ja sool.

4. Viimasena lisa maguskartul ning sega kuni segu on ühtlane. Seejärel kalla see vormi ja küpseta ahjus ca 45 minutit. Lase koogil enne serveerimist 10 minutit jahtuda. Serveeri koos palli vanillijäätisega.


Näpunäide: Muretainast põhja asemel võib põhja teha ka küpsistest, nt piparkookidest, et muuta roog veelgi jõululisemaks :)


Jõuludeni,

Veronika

P.S. Loodetavasti on varsti ka fotokaamera käepärast...

2 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Kuidas maitses?

Veronika ütles ...

Nii mulle kui ka külalistele maitses :) Väga lihtne on silmi pilgutamata järjest kaks tükki ära süüa. Kusjuures, segu ise ei näe eriti isuäratav välja ei konsistentsilt ega värvilt. Aga väga kiiresti omandab ahjus ilusa värvi. Ise arvan, et muretaina põhi ei tohiks olla väga paks. Hindasin just seda ka antud katse kõige ebaõnnestunumaks osaks. Kindlasti tahaks järgmine kord proovida nt piparkookidest põhja.