teisipäev, 10. november 2009

Isadepäeva tervislik muffin

Mida maitsvat valmistada isale isadepäevaks? Heal juhul ka tervislik...

Olen hakanud ostma Jamie Magazine, mis meil ka müügile ilmunud. Kuigi eelmises numbris olin sunnitud pettuma, siis oktoobri/ novembri 2009 ajakiri on küll väga palju ideid andev. Sellest sain ka idee isadepäeva maiuse osas. Jamie Oliveri ajakirjas on (hommikuste) muffinite retsept, mis hakkas silma. Banaani ja kookospähkliga ja puha :)

Natuke asendamist ja kõpitsemist ning valmisid äärmiselt tervislikud muffinid. Lisaks sellele, et muffinid tervislikud, on nad ka väga maitsvad. Vähemalt maitsvad nendele, kellele ei meeldi liigne magusus, vaid just selline naturaalselt magus maitse.



Banaani ja kookopähkli hommikumuffin

Valmis 12 muffinit Jamie Magazine Oct/Nov 2009 ainetel

100 g sulatatud võid
250 g tatrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl kaneeli
100 g mett
1 vanillikauna seemned
2 banaani, tükeldatud
2 muna
150 g keefirit või maitsestamata jogurtit
4 kuhjaga tl kookoslaastusid


Valmistamine:

1. Eelsoojenda ahi 190C kraadini. Sega omavahel kuivained.

2. Seejärel lisa kuivainetele või, mesi, lahtiklopitud muna, keefir ja banaani tükid. Ära massi segades üle segage, sest vastasel korral ei kerki muffinid korralikult.

3. Jaota mass vormidesse ning peale raputa veel kookospähkli puru.

4. Küpseta 20-25 minutit eelsoojendatud ahjus. Võib serveerida ka nt mõne moosiga.



Järgmise korrani!

Veronika

esmaspäev, 9. november 2009

Kodune või

Eile jõudsin järeldusele, et ma ei ole juba päris ammu teinud võid. Mingi aeg ma poest üldse võid ei ostnudki, vaid tegin seda kodus. Murulauguga ja soolaga või ainult soolaga või... võimalusi on nii palju ja kõik variandid on niiii head. Ja loomulikult või enda valmistamine - tekitab kohe sellise mõnusa meeleolu.




Kodune või

35% rõõska koort (kasutasin Nopri talu oma)
soola või muid soovitud lisandeid

Valmistamine:

1. Mikserda rõõska koort nii kaua kuni see läheb tükki ning eraldub vadak.

2. Pressi peenepõhjalisel sõelal lusikaga massist vadakut välja, kuni mass ühtlustub.

3. Lisa enda soovil maitseaineid (soola või murulauku või tilli või...) ning sega veelkord läbi ja pane karpi ning külmkappi.

4. Määri leivale ja naudi.



Veronika